Leví kráľ zavítal medzi deti

od | júl 12, 2024 | Saleziáni

 

U saleziánov v Bratislave na Miletičovej sa koná prímestský tábor. Trvá dva týždne od 8. do 19. júla 2024.

 

 

Na tábore sa zúčastňuje 260 detí a stará sa o nich 80 animátorov. Téma prímestského tábora je postavená na animovanej rozprávke Leví kráľ. Deti sú podľa veku rozdelené do piatich kmeňov. Všetci spolu sa zídu ráno na táborovom tanci, potom je premietanie časti rozprávky a svätá omša v kostole.

Ďalej už prežíva svoj program dňa každý kmeň samostatne. Nasleduje stretnutie kmeňa a vyhodnotenie predošlého dňa. Potom program, ktorý sa každý deň mení: hry v oratóriu, hry v stredisku na Mamateyovej, celodenný výlet do prírody so svätou omšou v prírode, kúpalisko, hry v sade Janka Kráľa, celotáborový výlet na ktorý idú všetky kmene spoločne (15. júla), vodný deň v oratóriu, mestská hra, hry v Medickej záhrade.

Najstarší piaty kmeň absolvoval aj trojdňovú túru, ktorá začínala pri vysielacej veži na Kamzíku a končila na Pezinskej Babe. Dve noci prespali v prírode pod stanmi.

Prímestský tábor ponúka veľa zábavy, radosti a priestoru na spoznávanie nových priateľov.

 

Zdieľať článok

0 komentárov

Odosla komentár

Ďalšie články kategórie

Bratislava-Miletičova (1950 – 2024)

Pôsobenie saleziánov v Bratislave na Miletičovej ulici sa začalo v roku 1933. Násilne ho však ukončil nástup komunistickej diktatúry. Spolu s ostatnými mužskými rehoľami nemohli saleziáni od roku 1950 v Československu oficiálne pôsobiť.

Mapa saleziánskych miest

Na stránke storočnice je k dispozícii mapa saleziánskych miest na Slovensku. Sú to miesta spojené so saleziánskou históriu a postupne na mape pribúdajú. Môžete ich tam pridávať aj vy.