Bratislava-Mamateyova

od | nov 7, 2023 | Saleziáni

 

Komunita:
Počas septembra bol don Jožko Pöstényi v kúpeľoch. Taktiež don Marián Valábek sa v októbri pobral do kúpeľov. V našej komunite sme mali rôzne plánovacie stretnutia. Nastavili sme si systém pondelkov na študijný, duchovný, operatívny a oddychový. V rámci operatívneho sa stretáme aj na plánovaní so sestrami. V rámci duchovnej obnovy sme boli v októbri navštíviť bývalého direktora dona Milana Janáka v Hodoch.

Mamateyova 11 2023 02

V rámci oddychového sa niektorí bratia vybrali na výlet, a to 2. 10. do Rakúsku navštíviť zámok Schloss Hof, ktorý sa nachádza na Moravskom poli v osade Schloßhof mestečka Engelhartstetten v okrese Gänserndorf. Je umiestnený nad riekou Morava neďaleko hraníc so Slovenskom. Areál zámku Schloss Hof sa rozprestiera na ploche vyše 70 ha.

Farnosť:
V rámci farnosti nám prebieha príprava birmovancov. Čoskoro sa začne aj IMOS. Taktiež máme pravidelné duchovné obnovy pre farnosť a saleziánsku rodinu a to raz za mesiac v utorok a v sobotu.

Mamateyova 11 2023 04

Futbalový klub:
Už od začiatku septembra nám bežia tréningy pre rôzne vekové kategórie od U9 až po U19. V klube je cca 200 detí. Naši chlapci boli aj na turnaji u saleziánov v Ostrave, kde získali krásne tretie miesto.

Mamateyova 11 2023 03

Stredisko mladých a oratko:
Už dlhšie nám fungujú stretká, ale od začiatku októbra sa nám rozbehla aj animátorská príprava, a to najprv pre FA (formácia animátorov – starší animátori a animátorky). Mali sme prvú hneď v prvý októbrový víkend. Témou bol vstup do animátorstva, duchovná obnova a svedectvá starších animátorov. Zúčastnilo sa na nej cca do 40 animátorov. Nasledujúci víkend bola príprava chlapcov animátorov na Húškach. V rámci tohto víkendu sme mali duchovnú obnovu, tému sprevádzania u dona Bosca a hry. Bolo nás trinásť. Predposledný októbrový víkend je aj príprava dievčat animátoriek u nás na Mamateyke.

Stretká i krúžky bežia a nahlásilo sa nám aj viacero nových detí. Z krúžkov spomenieme športový, dievčenské stretko pre dievčatá od 1. do 3. ročníka Incontro, florbal a gitarový krúžok. Pekne a pravidelne fungujú aj miništrantské stretká pod vedením dona Jožka Pöstényiho a jedného animátora. Stretková činnosť je sústredená najmä na piatok, ale aj v iné dni bývajú stretká či rôzne aktivity. Pekná účasť je aj na stredajších mládežkách. Taktiež sa rozbehli mládežnícke stretká. Piatková oratkovská svätá omša je vrcholom piatkových stretiek a veľmi pekne ju hudobne animuje zbor Kýblik pod vedením sestry Márie Kraľovičovej FMA.

Mamateyova 11 2023 05

Oratko máme trikrát do týždňa, a to v utorok, piatok a v nedeľu. V nedeľu býva v rámci oratka aj futbalový turnaj pre chlapcov.

Mamateyova 11 2023 07

Okrem všetkej tejto činnosti máme aj tento mesiac za sebou niekoľko kurzov Orientačných dní pre školy z Petržalky i z mesta.

Mamateyova 11 2023 06

 

Zdieľať článok

0 komentárov

Odosla komentár

Ďalšie články kategórie

Saleziáni Bardejov: Darujte mladým okná

V dedinke Brezovka majú saleziáni z Bardejova k dispozícii od roku 1998 chatu-rodinný dom. Chata sa stala postupne nevyhovujúcou. Od novembra 2023 preto stavajú Novú Brezovku.