Varíme so saleziánskym misijným kalendárom

od | aug 6, 2022 | Osobitný článok

 

Text a Foto: SAVIO

Tento mesiac sa presúvame do ďalekého Peru, ktoré môžete lepšie spoznať aj vďaka receptu na tradičné jedlo anticuchos. Toto jedlo sa pripravuje z hovädzích sŕdc, preto sa častokrát nazýva aj srdcom peruánskej kuchyne, avšak kedysi sa na výrobu tohto jedla používalo mäso z lamy. Peruánska kuchyňa je jedna z najviac vychvaľovaných nielen v Latinskej Amerike, ale po celom svete. Je to aj vďaka rozmanitosti surovín, ktoré na varenie využívajú, ale aj vďaka rôznym spôsobom varenia.

Varime 08 2022 02

Ak sa rozhodnete pripraviť si tento recept doma, nezabudnite nám poslať fotku vášho výtvoru na savio@saleziani.sk. My vás zaradíme do žrebovania o skvelé ceny priamo z Kene v rámci našej kuchárskej výzvy VARÍME SO SALEZIÁNSKYM MISIJNÝM KALENDÁROM. Prajeme vám dobrú chuť a príjemné chvíle pri varení!

 

Zdieľať článok

0 komentárov

Odosla komentár

Ďalšie články kategórie

Svätá omša za zosnulých členov

Únia slovenských spisovateľov, umelcov a kultúrnych tvorcov žijúcich mimo územia Slovenska si dovoľuje zdvorilo Vás pozvať na svätú omšu za pokoj duše svojich zosnulých členov

Don Jozef Hrdý má 101 rokov

10. apríl 2024 je v živote slovenskej saleziánskej provincie výnimočný deň. Don Jozef Hrdý sa ako prvý slovenský salezián dožíva 101. roku svojho života.

Výmenná burza

V sobotu 6. apríla 2024 sa u saleziánov v Bratislave na Miletičovej uskutočnila v starom oratku výmenná burza, swap detského, ženského a mužského oblečenia a potrieb. Je to už tradičné podujatie, ktoré sa koná vždy počas jesene a na jar.

Dvadsiata piata hodina

Nebeskí anjeli oznámili Stvoriteľovi sveta veľmi znepokojení, že ľudia na zemi sa takmer prestali modliť. Rada anjelov sa preto rozhodla poveriť skupinu serafínov, aby zleteli na zem a zistili príčinu tohto smutného javu.