Máme tu mesiac júl, v ktorom si spolu s nami môžete pripraviť chutný boršč. Jeho príprava môže vyzerať náročne, ale opak je pravdou a vy si tak môžete pochutiť tradičnom ukrajinskom jedle. Dôležitým základom tejto hustej polievky je vývar z kostí a mäsa a ak chceme dosiahnuť jedinečnú sýtočervenú farbu, je potrebné repu zastriekať octom.
Základ a nepostrádateľná súčasť ukrajinskej kuchyne je chlieb – tmavý, vyrábaný z pohanky, svetlý aj špeciálne druhy pre rôzne príležitosti. Avšak nie je to len o chlebe, keďže nížiny južnej Ukrajiny sú považované za veľmi úrodné oblasti a aj vďaka tomu sa o tejto krajine hovorí ako o „Živiteľke Európy“. Kvôli tejto rozmanitosti ingrediencií získala ukrajinská kuchyňa celosvetovú popularitu.
Budeme radi, ak sa zapojíte do našej kuchárskej výzvy VARÍME SO SALEZIÁNSKYM MISIJNÝM KALENDÁROM. A nezabudnite nám svoj výtvor poslať na savio@saleziani.sk.
0 komentárov