Varíme so saleziánskym misijným kalendárom

od | júl 16, 2022 | Osobitný článok

 

Máme tu mesiac júl, v ktorom si spolu s nami môžete pripraviť chutný boršč. Jeho príprava môže vyzerať náročne, ale opak je pravdou a vy si tak môžete pochutiť tradičnom ukrajinskom jedle. Dôležitým základom tejto hustej polievky je vývar z kostí a mäsa a ak chceme dosiahnuť jedinečnú sýtočervenú farbu, je potrebné repu zastriekať octom.

Základ a nepostrádateľná súčasť ukrajinskej kuchyne je chlieb – tmavý, vyrábaný z pohanky, svetlý aj špeciálne druhy pre rôzne príležitosti. Avšak nie je to len o chlebe, keďže nížiny južnej Ukrajiny sú považované za veľmi úrodné oblasti a aj vďaka tomu sa o tejto krajine hovorí ako o „Živiteľke Európy“. Kvôli tejto rozmanitosti ingrediencií získala ukrajinská kuchyňa celosvetovú popularitu.

Budeme radi, ak sa zapojíte do našej kuchárskej výzvy VARÍME SO SALEZIÁNSKYM MISIJNÝM KALENDÁROM. A nezabudnite nám svoj výtvor poslať na savio@saleziani.sk.

 

Zdieľať článok

0 komentárov

Odosla komentár

Ďalšie články kategórie

Svätá omša za zosnulých členov

Únia slovenských spisovateľov, umelcov a kultúrnych tvorcov žijúcich mimo územia Slovenska si dovoľuje zdvorilo Vás pozvať na svätú omšu za pokoj duše svojich zosnulých členov

Don Jozef Hrdý má 101 rokov

10. apríl 2024 je v živote slovenskej saleziánskej provincie výnimočný deň. Don Jozef Hrdý sa ako prvý slovenský salezián dožíva 101. roku svojho života.

Výmenná burza

V sobotu 6. apríla 2024 sa u saleziánov v Bratislave na Miletičovej uskutočnila v starom oratku výmenná burza, swap detského, ženského a mužského oblečenia a potrieb. Je to už tradičné podujatie, ktoré sa koná vždy počas jesene a na jar.

Dvadsiata piata hodina

Nebeskí anjeli oznámili Stvoriteľovi sveta veľmi znepokojení, že ľudia na zemi sa takmer prestali modliť. Rada anjelov sa preto rozhodla poveriť skupinu serafínov, aby zleteli na zem a zistili príčinu tohto smutného javu.