Varíme so saleziánskym misijným kalendárom

od | júl 16, 2022 | Osobitný článok

 

Máme tu mesiac júl, v ktorom si spolu s nami môžete pripraviť chutný boršč. Jeho príprava môže vyzerať náročne, ale opak je pravdou a vy si tak môžete pochutiť tradičnom ukrajinskom jedle. Dôležitým základom tejto hustej polievky je vývar z kostí a mäsa a ak chceme dosiahnuť jedinečnú sýtočervenú farbu, je potrebné repu zastriekať octom.

Základ a nepostrádateľná súčasť ukrajinskej kuchyne je chlieb – tmavý, vyrábaný z pohanky, svetlý aj špeciálne druhy pre rôzne príležitosti. Avšak nie je to len o chlebe, keďže nížiny južnej Ukrajiny sú považované za veľmi úrodné oblasti a aj vďaka tomu sa o tejto krajine hovorí ako o „Živiteľke Európy“. Kvôli tejto rozmanitosti ingrediencií získala ukrajinská kuchyňa celosvetovú popularitu.

Budeme radi, ak sa zapojíte do našej kuchárskej výzvy VARÍME SO SALEZIÁNSKYM MISIJNÝM KALENDÁROM. A nezabudnite nám svoj výtvor poslať na savio@saleziani.sk.

 

Zdieľať článok

0 komentárov

Odosla komentár

Ďalšie články kategórie

Malá cesta kresťanských manželov

V týchto dňoch prináša Vydavateľstvo DON BOSCO v spolupráci s Radou KBS pre rodinu výnimočný pastoračný materiál s názvom: Malá cesta kresťanských manželov.

Don Bosco takmer ako Mozart

Don Bosco miloval hudbu. Hral na husliach, organe a klavíri, ale len vtedy, keď ich našiel v dome nejakého priateľa. Hudba a spev boli pre neho skvelým spôsobom komunikácie s mladými ľuďmi.

Májový Rebrík

Tento rok v máji slávime Slávnosť Zoslania Ducha Svätého, preto aj Téma májového Rebríka je: Plameň Ducha Svätého.