V najnovšom blogu Domov sa s nami Juraj Ledecky podelil o to, ako vyzerajú také bežné dni v saleziánskom centre Bosco Boys Langata v hlavnom meste Kene, Nairobi. Juraj tu pôsobí už vyše osem mesiacov a toto centrum sa preňho stalo druhým domovom. Život v centre prináša svoje čarovné chvíle, ale niekedy môže byť aj náročný. Najmä čo sa týka stravovania.
„Večere sú stále rovnaké a nemenné. Hlavný chod kenskej kuchyne je ugali a sukuma wiki, čiže dusený špenát. Pod názvom ugali sa skrýva hustá kaša z kukuričnej múky. Ide o veľmi nezáživné jedlo, ktoré ti v žalúdku utvorí tvrdú nerozbitnú guľu. Napriek tomu väčšina domorodcov naň nedá dopustiť. V podstate je to uvarená múka s vodou, bez použitia čoby len soli, čo síce zasýti, ale tvoje chuťové bunky budú počas večere zívať nudou. Nemaj mi preto za zlé, že ani večere nejedávam s chlapcami. Pripravujem si vlastné jedlo, najčastejšie chlieb alebo sáčkovu polievku.“
Okrem toho sa Juraj častokrát stáva ošetrovateľom drobných zranení, na tele aj na duši, či sprievodcom do nemocnice, kde zažil dobrodružné chvíle pri bežných ošetreniach. Chcete vedieť aké? Prečítajte si jeho celý blog na stránke www.dobrovolnici.saleziani.sk. Príjemné čítanie!
Saleziánske misijné dobrovoľníctvo je tu aj pre teba. Neváhaj a vyplň prihlášku a vydaj sa spolu s nami na dobrodružnú cestu, na ktorej dostaneš viac, než by si čakal! Viac info na stránke www.savio.sk.
0 komentárov